Om Heavenly by Schöttinger

Henrik Schöttinger är andra generationen i familjeföretaget Schöttinger. Kärleken till mandlar, choklad och sötsaker har alltid varit stor och en självklarhet i utvecklingen av företaget sedan 90-talet. Henriks brinnande intresse för högkvalitativa råvaror och unika smakkombinationer födde år 2016 Heavenly by Schöttinger - ett varumärke för finsmakaren!


Vi börjar från början. Hur började resan kring Heavenly?

- Jag ville förnya mandeln och lyfta den till en modernare produkt för framtiden. Eftersom vi inom företaget har arbetat med mandeln i många produktformer, ville jag tilltala en yngre och bredare målgrupp. Min dröm var att göra det bästa med råvaran utan att snåla med ingredienserna. Jag ville toppa smaken och göra det till en upplevelse att äta mandlar. När man kombinerar mandeln med kvalitetschoklad blir det en fantastisk smak. Efter många år på konfektyrmarknaden var jag redan från början övertygad om att vi kunde få fram smaker som skulle kunna ge marknaden en helt ny typ av produkt.


Vad gör Heavenly till en skandinavisk delikatess?

- I Skandinavien är mandeln en exklusiv råvara. Av mandeln produceras också mandelmassa som är en stor delikatess i Sverige inom bakning. Utöver det är både lakrits och vingummi mycket populära sötsaker. Med dessa råvaror ville vi därför ta fram 100 % svenskproducerade produkter med rena smaker och kvalitetschoklad. 


Vad betyder kvalitetskonfektyr för den svenska kulturen?

- I Sverige äter vi mest godis i hela världen. Vi har en extremt stor bredd på råvaror där det handlar om hög kvantitet till lågt pris. Detta beror såklart på Sveriges stora konsumtion av konfektyr. Men det finns också en målgrupp som har krav på choklad och delikatesser. Det är just dom vi producerar produkter till. Praliner som ger en känsla av lyx - något utöver det vanliga. Vi vill vara på toppen av berget och föra in de äkta råvarorna på marknaden!


Vad skiljer en Heavenly produkt från annan choklad?

- Våra Heavenly praliner är ett rent hantverk. Varje batch är unik, de ser inte alltid exakt likadana ut, vilket också är charmen. Vi jobbar bara med en äkta choklad med hög kakaohalt, allt hämtat från chokladens hemland Belgien. Målet var redan från början att produkten ska vara exklusiv i både smak och förpackning. Våra burkar med guld- eller silver lock ska göra att produkten förhöjer alla tillfällen. 


Berätta hur råvarorna väljs ut.

- Jag väljer en suprime mandel direkt från odlaren i Kalifornien. De har absolut bäst smak och form. Mandeln torrostas sedan på plats hos oss i Sverige för att få fram den perfekta nötigheten, sedan går nöten direkt in i drageringstunnan i vår fabrik. Det är viktigt att allt hålls färskt genom hela processen. Smaksättningarna tar vi från frystorkad frukt, vilket innebär att det är 100% naturliga smaker. Dessa aromer tillsätter vi under hela produktionstiden för att få maximal smak. Vi använder aldrig någon utfyllnad eller extra socker för att dryga ut produkten.


Hur tas produkterna fram?

- För att förstå vilket hantverk en Heavenly produkt är så tar 50 kg nötter 6 timmar att dragera till en färdig produkt. Innan vi går igång och tillverkar nya smaker ligger det mycket funderingar bakom varje beslut. Vi vill vara väldigt lyhörda på vad marknaden efterfrågar. För mig är det viktigt att hela tiden resa runt om i världen och kunna förverkliga mina intryck till något som utvecklar det egna varumärket. En idé kan jag ofta låta gro i ett och ett halvt år.


Vilken kund riktas produkterna till?

- De som är livsnjutare, älskar delikatesser och vill unna sig något gott utöver det vanliga. Man ska gilla smakexplosioner helt enkelt! Dessutom har inga av våra produkter gelatin eller e-nummer, vilket gör att det tilltalar en målgrupp som vill ha kvalitet. 


Vad har ni för miljöpolicy?

- Vi vill vara ett hållbart företag för hela Skandinavien. Vi kommer satsa mer och mer på miljöanpassade förpackningar. Det är ett viktigt mål för oss 2019 att alla kartonger och etiketter ska bli miljömärkta/certifierade. Jag vill även ta fram ett ekologiskt sortiment inför våren 2020. Till de produkterna kommer det bli andra förpackningar, men det kommer fortsätta vara lika lyxigt.


Hur utvecklas produkterna för framtiden?

- Jag vill utveckla fler spännande baser, nya ”kärnor” som ska drageras. Jag vill också få in ännu fler naturliga ingredienser. Många av de nya produkterna kommer bli ”limited editions” för att inte ha ett allt för stort bassortiment. Vi vill däremot utveckla och anpassa Heavenlys produkter  för nya marknader i hela världen. Vi vill sätta våra skandinaviska praliner på kartan. Målet är förstås att aldrig ha fler än 20 unika produkter - utan göra en ny twist! 


Heavenly by Schöttingers sötsaker är handgjorda med kärlek i den egna KRAV och FSSC certifierade fabriken i Malmö/Sverige. Vi lovar er att de är HEAVENLY.

Följ oss på Instagram

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.